Politikaprivatnosti udruge Ja sam 1 od 10

Dobrodošli na mrežnu stranicu www.jasam1od10.hr u vlasništvu Ja sam 1 od 10 – Udruge žena oboljelih od endometrioze, 10000 Zagreb. Zaštita Vaših podataka nam je vrlo važna te se trudimo što bolje zaštiti Vašu privatnost u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka. Ova izjava o privatnosti objašnjava kako koristimo i štitimo Vaše podatke. Korištenjem mrežne stranice smatra se da ste suglasni da se svaka dostavljena informacija arhivira, koristi i objavljuje u skladu s ovom izjavom o privatnosti. Molimo Vas da u cijelosti pročitate izjavu o privatnosti prije korištenja mrežne stranice, jer će se smatrati da pristupanjem ili korištenjem ove mrežne stranice potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i pristali na predmetne pravne uvjete. Ako se ne slažete s navedenim uvjetima, molimo Vas da dalje ne koristite ovu mrežnu stranicu.

O nama

Ja sam 1 od 10 – Udruga žena oboljelih od endometrioze je nevladina, neprofitna organizacija koju su osnovale žene koje i same boluju od endometrioze. Želja nam je da u suradnji sa stručnjacima, institucijama i osobama iz prakse koji su na bilo kakav način vezani uz dijagnosticiranje, liječenje ili podizanje svijesti o samoj bolesti stvaramo pozitivno, ugodno i podupiruće okruženje za oboljele, članove njihovih obitelji i druge bliske osobe. Naše sjedište nalazi se u Zagrebu, na adresi Gajnice 13. Možete nam se obratiti telefonom na broj +385 95 3605 876 i putem elektroničke pošte na info@jasam1od10.hr. 

Podaci koje dijelite s nama

a) INFORMACIJE KOJE SAMI UPISUJETE KROZ FORME ZA PRIKUPLJANJE PODATAKA

Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet poznat ili se može utvrditi.  

Vaše osobne podatke prikupljamo samo kada nam svojom voljom ustupite takve informacije. Osobne podatke o Vama na ovoj mrežnoj stranici prikupljamo kada ispunjavate forme za pretplatu na newsletter Ja sam 1 od 10, kada podržavate naš rad putem uplate donacije, ispunjavanjem obrasca za kontakt te obrazaca za prijavu na radionice i edukacije u organizaciji Udruge. Podatke koje prikupljamo ovim putem su ime i prezime, adresa elektroničke pošte i ostali nužni podaci, ovisno o obrascu ili formi. 

b) INFORMACIJE KOJE AUTOMATSKI PRIKUPLJAMO OD VAS

Prikupljamo samo one kolačiće neophodne za funkcionalnost stranice. Putem kolačića ne prikupljamo osobne podatke. 

Osim gore navedenih informacija, ove mrežne stranice ne prikupljaju podatke o posjetiteljima, osim podataka koje posjetitelji dobrovoljno i na vlastiti poticaj otkriju tijekom komunikacije s Udrugom. Svi osobni podaci koje posjetitelji otkriju tijekom komunikacije ostaju strogo povjerljivi i njihovo je procesuiranje usklađeno s Općom uredbom o zaštiti podataka. 


Kako koristimo vaše podatke

E-mail adrese koje ste nam ustupili putem forme za newsletter koristimo isključivo za slanje newslettera koji se u pravilu šalju na mjesečnoj bazi. Podatke koje nam ostavljate ispunjavanjem obrasca za kontakt koristimo za odgovaranje na Vaše upite. Podatke koje nam ustupite ispunjavanjem obrazaca za prijavu na naše radionice i edukacije koristimo za komunikaciju s Vama vezano uz održavanje događanja i vođenje evidencije prijavljenih. Podatke koje nam ostavljate u svrhu podržavanja našeg rada putem uplate donacije, koristimo za provođenje Vaše transakcije. Anonimizirani podaci mogu se koristiti u svrhe statistike o upitima odnosno savjetovanjima korisnika za unaprijeđenje naših usluga i u svrhu izvještavanja prema donatorima. 

Vaši podaci se čuvaju dok traje potreba za njihovim korištenjem u skladu sa svrhom za koju je dana privola. Ukoliko s nama podijelite vašu e-mail adresu za potrebe newslettera, ona se čuva dokle god Udruga nudi uslugu slanja newslettera, osim u slučaju otkazivanja pretplate – u tom slučaju Vaša adresa se uklanja iz baze. Za ostale podatke koje prikupljamo, Vaši podaci se čuvaju dokle god je to opravdano svrhom prikupljanja ili postoji zakonski rok za čuvanje podataka. U svakom trenutku imate pravo zatražiti brisanje ili izmjenu Vaših podataka u bazi. 

Način zaštite osobnih podataka

Obavezujemo se pružati zaštitu Vaših osobnih podataka, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o Vama koji su nužni za ispunjenje naših obveza te Vas informirati o načinu korištenja prikupljenih podataka.  Svi se prikupljeni osobni podaci strogo čuvaju i dostupni su samo Udruzi kojoj su ti podaci nužni za obavljanje posla. Udruga i njeni poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Udruga će prikupljati, koristiti ili odavati osobne podatke koje ste dostavili preko mrežne stranice isključivo u svrhe koje su gore navedene, osim u slučaju ako je odavanje:  

  • korištenje osobnih podataka u neku dodatnu svrhu koja je izravno vezana uz prvotnu svrhu zbog koje su osobni podaci prikupljani,  
  • neophodno za pripremu, pregovaranje i izvršavanje ugovora s Vama, 
  • određeno zakonom ili zatraženo od strane mjerodavnih državnih ili sudbenih tijela,  
  • neophodno da bi se potkrijepio ili očuvao pravni zahtjev,  
  • neophodno da bi se spriječila prijevara ili druga nezakonita djela, kao što su namjerni napadi na sustave informacijske tehnologije u vlasništvu Ja sam 1 od 10 – Udruge žena oboljelih od endometrioze. 

Poveznice na druga internet mjesta

Naše mrežne stranice mogu sadržavati poveznice na druga internet odredišta. Međutim, jednom kada koristeći poveznice napustite naše mrežne stranice, nemamo nikakvu kontrolu nad drugim internet odredištima te  Udruga nije odgovorna za zaštitu privatnosti i  informacija koje dajete prilikom posjeta takvom mjestu. Na zaštitu privatnosti i  informacija koje dijelite u takvim slučajevima, primjenjuju se njihovi uvjeti korištenja i politike privatnosti.  

Osobe koje nisu punoljetne

Brinemo se za zaštitu privatnosti osoba koje nisu punoljetne. Ako niste punoljetni, molimo da tražite dopuštenje roditelja/skrbnika prije nego što podijelite svoje osobne informacije putem ovih mrežnih stranica. 

Vaša prava na privatnost

Prema Općoj uredbi o zaštiti podataka, imate pravo na:  

Pristup podacima – možete tražiti potvrdu obrađuju li se trenutno Vaši osobni podaci i tražiti omogućavanje pristupa tim podacima. 

Ispravak – imate pravo tražiti ispravak netočnih osobnih podataka (primjerice, možete tražiti da ažuriramo e-mail adresu). 

Zaborav – imate pravo tražiti brisanje podataka iz baze. 

Prenosivost – možete tražiti prijenos svojih podataka u drugu bazu i dostavu Vaših osobnih podataka u strojno čitljivom formatu. 

Prigovor – možete uložiti prigovor i tražiti ograničenje odnosno prestanak obrade Vaših osobnih podataka. 

Ograničenje korištenja - možete nas tražiti da prestanemo obrađivati Vaše osobne podatke u bilo kojem trenutku. 

Usprotiviti se automatiziranom profiliranju – Udruga ne koristi sustave za profiliranje korisnika. U slučaju uvođenja takve prakse Udruga će eksplicitno tražiti pristanak za upotrebu Vaših podataka u te svrhe. 

Zaštita Vaših prava

Za brisanje, izmjenu, ograničavanje korištenja osobnih podataka kao i sve ostale upite ili zahtjeve vezane za prava koja proizlaze iz Opće uredbe o zaštiti podataka, kontaktirajte nas na info@jasam1od10.hr. 

Ažuriranje izjave o privatnosti

Periodično možemo ažurirati našu izjavu o privatnosti. Ažuriranja naše izjave o privatnosti bit će objavljena na našoj mrežnoj stranici. Sve dopune stupaju na snagu u trenutku njihove objave na našoj mrežnoj stranici. Stoga, savjetujemo Vam da redovito posjećujte stranicu kako biste bili obaviješteni o mogućim ažuriranjima. 

Naš rad možete podržati donacijom

donacije

Ja sam 1 od 10  - Udruga žena oboljelih od endometrioze
HR-10000 Zagreb
www.jasam1od10.hr
OIB: 14886696910
IBAN: HR0923600001103010003
Zagrebačka banka d.d. (SWIFT: ZABAHR2x)